۲۲ کانون فرهنگی دانشجویی در واحد اصفهان فعال هستند | حمایت از کانونهای فرهنگی افزایش یابد
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور با محور دانشجویان فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.
فعالسازی کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از چند برنامه اداره کل فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی است، کانونهایی که با کار تیمی دانشجویان علاقهمند در حوزههای مختلف فعال هستند و حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه را فعال و پویا نگهداشتهاند و بخشهایی از جامعه نیز از خدمات آنها بهرهمند میشوند.
کانونهای دانشجویی یکی از قالبهای مهم و اثرگذار فعالیتهای دانشجویی بوده که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامههای دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هرقدر زمینههای فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانونها بیشتر دیده شود، طبیعتاً میتواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان توسط مراجع دولتی و دانشگاه استعدادیابی و حمایت شوند
تولید ۵ برنامه تلویزیونی زیر سایه کرونا
تبیین الگوی صحیح انتظار بر اساس نگرش اسلام ناب
فعالیتهای فرهنگی در اوج قدرتنمایی کرونا
مسیر همکاری کانونهای دانشجویی با سازمانهای دولتی و غیردولتی هموار شود
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان از واحدهای فعال در زمینه ایجاد، راهاندازی و حمایت از کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان است تا جایی که در یک سال گذشته ۱۰ کانون فرهنگی دانشجویی به تعداد کانونهای فرهنگی این دانشگاه اضافه شده و اکنون با ۲۲ کانون فعال فعالیت دارد.
پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) و سعید شریفی معاون فرهنگی دانشجویی این دانشگاه بهعنوان رئیس و معاون برتر متولی امور کانونها در کشور عنوان «شایسته تقدیر» جشنواره سراسری رشد را از آن خود کردند.
شریفی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا چرایی و شاخصهای این انتخابها و جزئیاتی از فعالیت کانونهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان را تشریح و اظهار کرد: ایجاد کانونهای فرهنگی در زمینههای مختلف، بهروزرسانی کانونها در برگزاری انتخابات بهموقع و وجود استاد مشاور، تعداد عضوگیری کانونها در یک سال، برگزاری جلسات شورای کانونها، ایجاد انگیزه برای ارائه برنامههای فرهنگی توسط دانشجویان، بررسی و تکمیل برنامههای فرهنگی دانشجویان در شورای فرهنگی و اختصاص بودجه لازم برای اجرای برنامهها ازجمله شاخصهای انتخاب معاون و رئیس برتر در امرو کانونها در جشنواره رشد بوده است.
فعالیت ۷۰ کانون در واحدهای دانشگاهی استان اصفهان
وی با بیان اینکه در مجموع واحدهای دانشگاهی استان اصفهان بیش از ۷۰ کانون فعال وجود دارد، اضافه کرد: در یک سال گذشته ۱۰ کانون فرهنگی دانشجویی به تعداد کانونهای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اضافه شد و اکنون دانشجویان این دانشگاه با ۲۲ کانون فعال مشغول فعالیت هستند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان عنوان کرد: کانونهای موجود و فعال این دانشگاه در زمینههای هنری، ادب و شعر، عدالتمحوری، عکس و فیلم، امور خیریه، تئاتر، نشریات دانشجویی، فرهنگی ورزشی، فرهنگ و سلامت، دوبله و صدا، برنامه های مذهبی و ... فعالیت میکنند.
بیشتر بخوانید:
تقویت کانونهای دانشجویی با ایجاد ارتباط متقابل بین رشتهها
شکلگیری کار تیمی در کانونهای دانشجویی
هزار و ۲۶۰ کانون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی فعال هستند
شریفی، جایگاه و وظایف کانونهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان را اینگونه ارزیابی کرد: معمولاً دانشجویان عضو کانونها فعال و پرانرژی هستند که برای انجام فعالیتهای دانشجویی مشتاقند و معاونت فرهنگی نیز بهعنوان متولی برنامههای فرهنگی از این دانشجویان حمایت لازم را انجام میدهد و از آنان بهعنوان بازوان معاونت در امور فرهنگی استفاده میکند.
دلایل اصلی رکود فعالیت کانونهای فرهنگی
وی درباره رکود فعالیت کانونهای فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان عنوان کرد: یکی از دلایل اصلی این موضوع حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاهها بوده که بهدلیل وجود ویروس کرونا فعالیتها تا حدودی محدود شد، امیدوارم با واکسیناسیون و ازبین رفتن ویروس کرونا، فعالیت حضوری دانشگاهها ازسرگرفته شود.
رئیس شورای تخصصی فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان یادآور شد: از دیگر مشکلات کانونهای دانشجویی جذب نامناسب عضو و تربیت نیروهای جدید در کانونها با توجه به زمینه کاری است که با فراغت از تحصیل هیئت مؤسس بسیاری از کانونها منحل یا فعالیت آنها محدود میشود.
شریفی، کمبود منابع مالی را از مشکلات کانونهای فرهنگی دانست و به آنا گفت: در راستای حمایت از کانونها، برنامهها و آییننامههای جدیدی در معاونت فرهنگی پیشبینی و ابلاغ شد که تا حدودی به فعالیت کانونها کمک کرد؛ از جمله پیشبینی استاد مشاور در آییننامه جدید، برگزاری جشنواره رشد که برای نخستینبار ویژه کانونهای فرهنگی برگزار شد؛ اما حمایتها باید فراتر از اینها باشد.
وی مطرح کرد: برنامهها و پیشنهادهای فرهنگی دانشجویان پس از طرح و تصویب در شورای مرکزی کانون به شورای فرهنگی دانشگاه ارسال میشود و معمولاً در شورای فرهنگی اعضا با حضور نماینده کانون، طرحها را مورد بررسی قرار میدهند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان تأکید کرد: جشنوارهها باید با حضور دانشجویان برگزار و خودشان در فرایند برگزاری جشنواره دخالت داشته باشند، جشنوارهها باید بهصورت منظم و سالانه برگزار شوند تا در تکمیل و رشد کانونهای فرهنگی تأثیر داشته باشند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/